Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Verified Local

Airgreenland er vejen til Grønland. De er ikke bare flotte udenpå, men er også behagelige at flyve med, og ikke mindst får man god service! 

Jeg arbejder med turisme på 12. år, i og udenfor Grønland, samt rejser meget selv. Dermed lægger jeg mærke til de små ting, som gør en rejse til en god oplevelse. Her synes jeg personligt at Airgreenland gør det super godt! Ja, måske er der indimellem forsinkelser, men hey, vi kan jo ikke styre vejret! og at strande et sted i Grønland er ikke det værste sted at strande når man er mig :-) 

Jeg synes det er som at omgåes en stor glad familie, når jeg rejser fra et sted til et andet i Grønland. Fra at tjekke ind, til security og ikke mindst cabin crew, som er et godt ansigt udatil, da jeg synes de altid er meget venlige og ikke virker så robotagtige, som nogle flyselskaber nogen gange kan virke som. Nej, her får man smil og god behandling. 

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Så er der også dem bagved, som vi ikke ser så meget til, men som betyder lige så meget, hvis ikke mere, for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Piloterne f.eks. som får os sikkert frem, lastemændene som sørger for bagagen kommer med os, og afis operatørerne i tårnene mm. Der er mange flere indover end man lige regner med, på en enkelt flyvetur, og jeg synes personligt det er et stort super team! 

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Foroven ser i Airbus´en i baggrunden, som er den der flyver over atlanten, som vi i dagligdags talen kalder Danmarks-flyveren. Det er nemlig den man flyver med fra Katsrup lufthavn, København og til Kangerlussuaq.

Derfra flyver man videre i de mindrere fly som man ser tættest på billedet, en Dash 8. De flyver på kryds og tværs over hele landet. Hvis man skal et mindre sted hen, flyver man derefter i helikopter. 

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Billedet foroven tog jeg i Ittoqqortoormiit, hvor jeg havde fløjet fra Nuuk - Kangerlussuaq - Kulusuk - Nerlerit inaat - Ittoqqortoormiit. Yes, det er helt rigtigt, at jeg skulle igennem alle de mellemlandinger for at komme dertil! Men frem kom jeg, og meget smukt var det!

Det er også muligt at flyve via Island, og der er mange som benytter sig af dette. Det er en fordel da man kan få oplevelser fra to lande under én ferie! Jeg har selv benyttet det par gange med tre dages stop i Reykjavik, på vej til DK, og da Island er et skønt land vil jeg fortsat gøre det, når der er plads til det i kalenderen. 

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Den smukke Airbus 330 hedder Norsaq, og har lige fået nye skærme, hvor man selv kan vælge film, musik mm, og ikke mindst en vigtig detalje i vores teknologi tid, at man kan oplade sin telephone via usb stik. Så er man klar til at tage billeder eller ringe efter afhentning, så snart man stiger af flyet. 

Air Greenland - Fly til og fra Grønland

Maden ombord har også fået en opgradering. Hold da op, Qatar Airways go home;-)