By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Hvordan bevarer man mindet om en uforglemmelig god rejse? - Ved at få et minde med hjem fra stedet man besøgte!  
Her kan jeg varmt anbefale at besøge By Heart, som er placeret lige over vejen fra udgangen af Kangerlussuaq lufthavn. 

Kangerlussuaq er Grønlands travleste lufthavn, og det er her man flyver ind og ud af landet, og skifter til Dash 8 fly inden man flyver videre til sin endelig destination.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har været igennem her, men det er rigtig mange gange! - og jeg har utallige gange også været strandet her pga teknik, dårligt vejr eller andet. Der er skøn natur her i indlandet, så der er masser at tage sig til - andet end at kede sig inde i lufthavnen.

Hvis man har flere timer, eller måske endda skal overnatte, kan man komme på forskellige ture og se den smukke og anderledes natur i Grønlands indland.

Masser af tur muligheder

F.eks. en tur til indlandsisen, en rundflyvning med garanti for moskus okser, og ikke mindst kan man besøge Restaurant roklubben, og smage grønlandske råvare med en smuk udsigt mod Ferguson-søen.

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

Souvenir Shop »By Heart«

By Heart er ejet af Nini Frydkjær Brandt, som bor i Kangerlussuaq sammen med sin mand og tre børn. 
Manden står for fangst af moskus oksene i sommermånederne, hvor de derefter bruger hele dyret. Kødet spiser de selvføgelig, som er noget af det lækreste jeg kender til. Mens uldet fra skindet renses og derefter laves til meget fint garn, bruges hornene til at lave smykker med, mm.  

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

Nini er meget kreativ, og produktiv. De gange jeg har været i shoppen har hun altid siddet med noget i hænderne. Skøn og venlig er hun også, og bruger god tid på kunderne og deres ønsker eller søgrsmål.

Der er rigtig hyggelig, skøn atmosfære i butikken og en masse lækre ting, så her kan man i hvert fald bruge en del tid mens man venter på sit fly.  

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

Moskus uld og horn 

Foroven ses øreringe lavet af moskushorn, mens man forneden kan se en fin taske lavet af sælskind, og en trøje samt en dejlig varm tørklæde lavet af moskusgarn. 
Moskusgarn "qiviut" på grønlandsk, er noget vi grønlændere bruger rigtig meget, da det er finere end kashmir og varmer rigtig godt om vinteren, mens det samtidig er åndbart. Man kan også få dem i halsedisser, huer mm. 

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

Man kan få alt fra trøjer, tasker og andre store ting, men der er også mange lækre små ting. Hvis vi kigger på billedet forneden, så er det bitte små kamikker lavet af sælskind, som man kan have som dekoration derhjemme. Eller en ulo (grønlandsk kvinde kniv) øverst til venstre, lavet som enten pynt til tøjet eller håret.

På nederste hylde ses armbånd lavet af perler, som også er en del af den grønlandske nationaldragt. Forrest på billedet er hårspænder lavet af sælskind. 

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq

By Heart har også mange andre unikke produkter,og de er alle fremstillet af Grønlandsk materiale. Keramik med grønlandkse symboler, papirskunst, smykker af rensdyrgevir, garn, te, creme, mm. Så tag et kig forbi denne skønne forretning og få historien bag det du køber. 

By Heart Souvenir Shop i Kangerlussuaq