Eqi - den kælvende isbræ

Eqi - den kælvende isbræ

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Eqi - den kælvende isbræ

Et af de smukkeste omgivelse jeg været i er Eqi - den kælvende isbræ. Dette fantastiske sted ligger 90 km nord for Ilulissat, hvor det også er muligt at vandre op til indlandsisen derfra. 

Det tager 3-5 timer at sejle derop, al efter hvilken båd man sejler op med, når man når isbræen bliver der serveret grønlandsk buffet til frokost, og man har 2 timer foran bræen. Lige pludselig er man lillebitte foran denne kæmpe væg med is, som frigiver luft og knækker is af og giver et brag som der var tordenvejr. Derefter sejler skibet til Eqi lodge, her hopper man af hvis man skal overnatte i hytterne, eller bliver man ombord på skibet, og sejler retur.

World of Greenland guider tager imod de overnattende gæster, og laver et kort infomøde og fordeler gæsterne til deres hytter. Idag er der 15 hytter, både standard og comfort hytter, samt Café Victor, hvor alle måltider finder sted. 

Om man så overnatter eller ej, så sejler man retur ved 14:30 tiden mod Ilulissat, og er tilbage mellem kl.18-19. 

Turen kan købes via os Guide to Greenland, eller hos World of Greenland

Eqi - den kælvende isbræ

Billedet foroven er taget fra et af de fire comforthytter der er i Eqi lodge. Disse er placeret aller forrest mod den kælvende bræ, samt har både rendende vand, bruser og toilet.

Der er ikke noget mere hyggeligt end at sidde på terrassen, og nyde en kaffe eller en drinks, med en udsigt man ikke får nok af, og som man bogstavelig talt kan kigge på døgnet rundt, pga solen skinner døgnet rundt i to mdr om sommeren. 

Eqi - den kælvende isbræ

Standard hytterne er lidt mere primitive, og uden vand samt toilet. Dog er det meget hyggeligt og man leveret en kande vand fra café Victor, hvor man også kan benytte fælles toiletterne. 

Mens man opholder sig i Eqi er der mulighed for at komme på vandretur. Både til deltaet, til morænen og lagoonen. Disse kan gøres på en eftermiddag. Så er der også en længere vandretur til indlandsisen som tager ca 10 timer i alt. For at komme på isen skal man helst have to nætter, den første i hytterne, den anden i telt oppe i ice cap campen. Al grej og udstyr er inkluderet i prisen. 

Eqi - den kælvende isbræ

Billedet her er taget på vej ned fra indlandsisen ved 22 tiden om aften. Skæn skæn tur som jeg stærkt kan anbefalde, hvis man har tid til at overnatte 2 nætter. Ellers kan man også vandre herop på egen hånd og få denne fantastiske udsigt.