Godt nytår!

Godt nytår!

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Glædelig bagjul og godt nytår! 
Jeg håber i alle kommer godt ind i det nye år. 

Godt nytår!

Sidste år fløj jeg til Ilulissat som rejseleder, med en gruppe på 50 personer. Vi ankom d30/12 hvor billedet foroven blev taget. Der er polarmørle på dette tidspunkt af året, men man får lidt dagslys 3-4 timer om dagen, hvor sneen også er med til at lysne landskabet op. 

Det er meget specielt at opleve polarmørke og vinteren i Grønland . Der er også stadig mange muligheder for udflugter, og man skal selvfølgelig huske ekstra varmt tøj, hvis man skal til Grønland om vinteren.  

Godt nytår!

Der er en flotte farver i hilmen om vinteren, både om dagen hvor der som på billedet overfor, kan komme lilla og lyserøde farver, mens der om aften i klart vejr kan opleves dansende nordlys i flere farver og størrelser. Det er ubeskrivelig smukt og skal opleves, synes jeg jo :-)
Dog er det en god idé at sætte mindst en uge af, da vinterens er meget uforusigelig vejrmæssigt, og som sagt kan man kun se nordlys når der er stjerneklart. 

Derudover er der mulighed for at komme ud og sejle imellem de store isfjelde, da vinterene er blevet en smule varmere, selvom det dog stadig er ca -20 grader og er koldt, så fryser havet ikke længere til, så det gør det muligt at komme på en isfjordsejlads. Året rundt er det selvfølgelig også muligt at komme på vandreture, men at kunne komme ud og køre hundeslæde er kun muligt om vinteren. Dermed er en jul eller en nytårs tur en meget god tid at besøge grønland på, hvor man både får det helt specielle grønlandske jul med kulturelle oplevelser, med gudstjeneste og se folket i deres nationaldragter, og kan også komme på en masse god ture og få oplevelser for livet. 

Godt nytår!

Mine gæster og jeg boede på Hotel Icefiord, som normalt har lukket i jul og nytårs tiden, men da der er kommet et stort efterspørgsel på rejser i netop denne tid, så har de valgt at ændre på dette. 
Det var skønt at bo lige ved vandet, og det var så smukt at kunne sidde inde i varmen med julelysene og sneen udenfor, som gav det helt rigtige julestemning. 
 

Godt nytår!

I Grønland fejrer man nytår to gange, man skyder raketter af kl 20 når Danmark går ind i det nye år, og igen når klokken slår tolv i Grønland. Dermed er Nytår dobbel så stort og meget farverig, da byerne ikke er forbundet med hinanden og hvert by eller bygd ligger tæt placeret, så man ser mange af raketterne som bliver sendt op i vejret!