Jeg er lige kommet tilbage fra en uge i Kina, hvor vi var tre fra Grønland der deltog i The Great Wall Marathon. To løbere og jeg som var en del af Albatros teamet. 

Jeg har selv løbet en halv maraton på den kinesiske mur for nogle år siden, og har de sidste to år været med som rejseleder. 

Marathon løbet er arrangeret af Albatros Travel der har mange forskellige marathon rejser til hele verden. Udover The Great Wall Marathon i Kina arrangeres der også løb i Sydafrika, Jordan og Myanmar. Snart bliver det også muligt at løbe i Island og Spanien, men det mest spændende er "selvfølgelig" det årlige Polar Circle Marathon i Grønland i oktober, som du kan læse mere om i denne artikel Polar Circle Marathon i Grønland.

Grønland i Kina

At kunne kombinere sport og rejser, er en super fed måde at rejse på! 

Denne uge i Kina går i hvert fald ikke i glemmebogen! Glade deltagere, nye venner, rigtig god stemning, sightseeing i Beijing og Jixian, samt naturoplevelser ved Huangyaguan muren. m.m.

Mange kommer for at løbe en halv eller hel maraton, mens familier og venner tager en funrun på 8 km, for at støtte deres nærmeste som tager den hårde tur igennem muren et par gange.

Grønland i Kina

Der kommer folk fra hele verden, og i år var der to fra Grønland som deltog. Rigmor som løb en hel maraton, mens hendes bror Nukappi løb en funrun for at støtte hende. Jeg kender dem fra Ilulissat, hvor jeg arbejder hvert sommer siden 2008, og kender faktisk Rigmor via løbene deroppe. 

Grønland i Kina

Min tjans på løbet er at sikre de 1600 deltagere løber den rigtige retning. Da alle løbere kommer forbi mig, havde jeg i år et grønlandsk flag med, for at heppe :-) 
Se video forneden, hvor Rigmor kommer forbi, efter at have været igennem en meget stejl bakke samt maaaange trappetrin på muren, inden hun skal løbe igennem en lille landsby. 

 

Contact Laali