Krydstogt i Grønland

Krydstogt i Grønland

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Krydstogt i Grønland

Kender du følelsen af at være ude ved vandet imellem isfjelde? Hvis ikke, så er det et must - feel! - synes jeg altså! ;-) 
Det er i hvert fald en skøn skøn oplevelse man ikke glemmer, eller kan få nok af. 

Mange rejser fra den anden side af kloden for at opleve denne specielle følelse, man ikke kan få ret mange steder i verden. Nogle sparer op i årevis for at kunne komme op og høre stilheden. Tænk engang, at være et med naturen, og kan indånde det kølige og rene luft, mens man nyder en smuk solnedgang hen over isfjelde. Det er virkelig livsbekræftende, og man glemmer alt omkring sig, og bare nyder nuet, mens man sejle imellem enorme isfjelde som er 100-200.000 år gammelt. 

Krydstogt i Grønland

Hvert sommer sejler der mange krydstogter til Grønland, som giver den mulighed, at man kan se de store kontraster der er i landet. Grønland er 2650 kilometer lang, og der er meget stor forskel fra Øst- til Vest-, samt Nord- til Sydgrønland. Derfor er en krydstogt tur en meget god mulighed, for at se så meget som muligt, på et enkelt besøg. 

Der er mange forskellige virksomheder som sælger forskellige krydstogt pakker, og kommer i forskellige størrelser og priser. 

Krydstogt i Grønland

Jeg har selv arbejdet på forskellige skibe, og har sejlet fra øst til sydøst, og op igennem vestkysten. Meget smukt og meget forskellige landskaber. Både temperaturen og billedet på kameraet skifter, som man sejler igennem den Grønlandske kyst.

I østkysten er det mere koldt, og råt med enorme spidse fjelde, mens der i den sydlige del er mere varmt og grønt, med fåreholder steder. Her sejler man også imellem isskosser, som er drevet med strømmen fra det kolde Østgrønland.

Krydstogt i Grønland

Billedet foroven er taget i Qaqortoq, som ligger i den sydvestlige del af Grønland. Meget farveri og turistvenlig by. 
Når man kommer på vestkysten, hvor de fleste grønlandske byer og bygder ligger, er der tættere fra sted til anden. Efter par dages sejlads nordpå kommer man til hovedstaden Nuuk, hvor der er caféer, restauranter og butikker mm, ligesom en anden lille Skandinavisk by. Sejler man videre op nordpå, kommer man bla. til Sisimiut, som også har mange muligheder for turister, både sommer og vinter. Herfra og nord op er der nemlig også mulighed for at opleve hundeslædekørsel. Sejler man videre begynder man at møde de store isfjelde fra den mest produktive isfjord ved Ilulissat.  

Krydstogt i Grønland

Der er som sagt mange forskellige ture og pakker, og alt efter om du er til det mere aktive med kayakture samt vandreture mm, så er det også muligt, mens andre måske foretrækker at sidde i restauranten på skibet og nyder udsigten, som skifter for hvert døgn.