Tag på løbeferie i disko bugten

Hvorfor ikke kompinere ferie med lidt motion? :-)

Hvert sommer er der mange forskellige løb i hele Grønland. Jeg har dog kun deltaget i dem som er ved disko bugden, da jeg hvert sommer arbejder i Ilulissat. 
Der er så meget naturen kan byde på! Dermed er der også forskellige terræn løb og ikke kun på asfalt. Det er virkelig en skøn oplevelse at være et med naturen, samtidig med man får motioneret og får en masse frisk luft.  

Tag på løbeferie i disko bugten

Der er et løb i starten af juni som hedder Kangia race (Kangia står for øst), hvor der i nogle af årene stadig har ligget en masse sne og is. Dette er et 3 dages løb, hvor man skal løbe igennem 4 forskellige poster på tre dage. Holdene består af to til tre personer, og alle skal have al deres udstyr med i en rygsæk, såsom sovepose, liggeunderlag, mad, skiftetøj mm. Dette har været muligt at få helt ned til 5-7 kilo for nogle, men tro mig, vi frys meget om natten for at spare vægt! 

Man starter og slutter i Ilulissat, og der løbes uanset hvilken temperatur og vejr det er. Dette gør det bare mere ekstrem og super fedt! Bare det at komme ud bagved, hvor man nogen gange ikke har andre eller kan se andre end sin løbemakker, det er en meget fed oplevelse! 

Tag på løbeferie i disko bugten

Alle skal have kompas samt GPS med, samt er er der frivillige folk som står forskellige steder under ruten, al dette for sikkerhedens skyld. Hvert dag er der også minimums timer for at nå til dagens post, hvor man slår sit telt op og nyder resten af dagen med de andre, og det er ren hygge! Der bliver lavet bål, tørret tøj, spiser madpakker under en rundkreds med forskellige røverhistorier. Man får dermed også mange nye venner og hørt nogle historier. 

Tag på løbeferie i disko bugten

Der er også AMO løb som er et tre dages arrangement, med forskellige længder samt typer løb, hvor mange af de lokale løber med, og der kommer endda folk udenbys fra samt turister som får sig en ekstra sommer oplevelse!  

Løb er meget populært i disko bugden. I Ilulissat er der også orienterings løb hvert mandag, som de lokale i skiftevis sætter op. Nogle mandage er der helt op til 70-80 deltagere. 

Tag på løbeferie i disko bugtenBilledet foroven er taget til Cecilie løbet, som er et løb fra bygden Oqaatsut/Rodebay til Ilulissat, det er 22,5 km langt og der er en markeret rute hele vejen. Man bliver sejlet fra Ilulissat til Oqaatsut og så løber man ellers tilbage. Der er flere distancer, og mange tager den også for hyggens skyld med venner, børn eller børnebørn. 

Tag på løbeferie i disko bugten

Midnight sun marathon I Aasiaat er et løb som holdes i juli og som starter kl21, under sommerens midnatssol. 
Mange tager fra Ilulissat eller de andre nabobyer i båd, løber med, og sejler tilbage i løbet af natten eller dagen efter. 
Der er både mulighed for at løbe 10, 21 og 42 kilometer til dette arrangement. 

Contact Laali