Lufttransport i Grønland

I grønland er der idag to atlantlufthavne, i Kangerlussuaq som ligger indlands og har meget stabilt vejr, samt én i sydgrønland. Derudover er der 11 regionale lufthavne, 6 heliporte og 40 helistops til de mindre steder.  

Billedet foroven er Kangerlussuaq, hvor man typisk flyver til når man kommer fra København, og skifter til dash 8 fly for at flyve videre indrigs. Hvis man skal til et mindre sted, skal man indimellem mellemlande flere gange og også flyve med helikopter for at nå den endelig destination. 

Lufttransport i Grønland

Billedet foroven er heliporten i Qeqertarsuaq, sikke en udsigt hva?! Jeg har i hvert fald aldrig set en heliport nogen steder i verden med så flot en udsigt!

Man kan kun komme til Qeqertarsuaq via helikopter eller med skib og båd. 

Indvendigt er der ikke så meget at byde på, men så er det godt man kan gå udenfor og nyde udsigten så snart man har tjekket bagagen ind. 

Lufttransport i Grønland

Forneden ses lufthavnen Constable pynt i Østgrønland, hvor Dash 8 fly lander på landingsbane af grus.
Jeg fløj fra Ilulissat til Kangerlussuaq, og derfter hertil for at komme med helikopter til Kulusuk og derefter til den endelige destination Ittoqqortoormiit. Som i kan se skulle jeg igennem mange mellemlandinger, og på sådan en lang rejse regner jeg næsten altid med at der vil være forsinkelse et eller andet sted undervejs, da alt afhænger af vejr i Grønland. 

Lufttransport i Grønland

Det sidste billede er fra Ittoqqortoormiit i slutningen af August. Stadig sne i fjeldene, og mens jeg var der på 5 dage kom det første vintersne også. Så jeg som er opvokset i Nuuk, Grønlands hovedstad, fik i hvert fald mærket den store forskel på vind og vejr forskel på østsidens barske temperatur. 

Det er også derfor der ikke bor så mange på Østkysten. Dog forstår jeg også dem som bor der, for hold da op en smuk natur!!

Lufttransport i Grønland

Contact Laali