National museum, Nuuk

National museum, Nuuk

Verified Local

Nuuk er Grønlands hovedstad, og har 18.500 indbyggere. Her er der rig mulighed for oplevelser, såsom sejladser, nordlysture, rundflyvninger, vandreture, historie, kultur, museumsbesøg og meget mere.


National Museet er et af de steder jeg synes man bør besøge, mens man er i Nuuk.
Dette museum er Grønlands første museum, som åbenede i midt 60´erne.

Det er et meget spændende sted, hvor man kan finde historie, arkæologi, kunst og kunsthåndværk.

National museum, Nuuk

Museet er placeret nede ved den gamle del af byen, som er kolonihavnen. Man kan finde vejvisere ned mod museet, til krydstogtpontonen samt vores smukke kirke. Vejviserne er placeret forskellige steder i byen, og på nedenstående billede kan den ses på lygtepælen. 
Hvis man køber en historisk byvandring i Nuuk, kommer man også herned omkring. 

National museum, Nuuk

Der er kun 10 min gågan fra bymidten ned til museet, og det er værd at gå derned om man så skal besøge musseet eller ej. Det er et smukt område med det gamle Nuuk ved kolonihavnen, og det moderne Nuuk i baggrunden. 

Samt er der nogen gange kajak opvisning eller folk som bygger deres grønlandsk qajaq, i det lille gule hus, som ligger foran det røde man ser på billedet foroven. Samt er der en rigtig hyggelig café ved navn "Toqqorfik," som betyder "det sted man gemmer sig" da det er gemt lidt væk fra byen, men med smuk udsigt mod vandet.

Der er også mulighed for at gå en fin tur langs kyststien, som ses herunder. 

National museum, Nuuk

Kyststien er så hyggelig og smuk at gå på, især på en solskinsdag, hvor man nemt kan tilbringe en halv times tid bare på at stå og kigge ud mod horizonten.

Den er så ny, at den ikke er helt færdigbygget, men man kan stadig få en fin tur ud af det. Den ene ende starter kun 2 min. gang fra museet, samt Nuuk water taxis kontor. 

National museum, Nuuk

Et af de mest bemærkelsesværdige fund blev lavet i 1972 af to mænd, Hans og Jokum Grønvold, der var ude på jagt og fandt disse 500-årige mumier, det var fra Thule-kulturen. På grund af vores kolde og tørre natur blev disse mumier bevaret meget godt.

Du kan se flere mumier i museet og kan læse om disse, samt omkring de andre kulturer, som Saqqaq, Independence, Dorset og Late Dorset kulturer, som går helt 4500 år tilbage. 

National museum, NuukUd over mumierne, er der også andre spændende ting at se i museet, og man kan nemt bruge en hel dag. Bla. kan man se hvordan man boede i gamle dage. (billedet foroven), samt forskellige nationaldragter, gammeldags udstyr, legetøj, m.m. 

Hvis man kommer med børn kan man være helt rolig, da der også findes et børnehjørne med mange spændende ting de kan lege med eller læse i. 

National museum, Nuuk