Nordlys - Grønland

Nordlys - Grønland

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Kom på en Nordlys tur og få en magisk oplevelse! 

Et af de bedste steder i verden, for nordlys, er Grønland. Dette er i vinterhalvåret, hvor man også kan komme på bla. snescooter ture, slædeturesnesko og skiture, vandreture, sejlture, mm. 

Nordlys - Grønland

Nordlys hedder på latinsk Aurora Borealis, og kan ses i vinterhalvårene i den nordlige del af jordkloden, i den sydlige del af kloden og hedder sydlys, Aurora Australis. 

Nordlyset kommer af kosmetiske stråler, en strøm af protoner og elektroner der sendes fra solen via solvinden, og skaber lys når de indfanges af jordens magnetfelt. Ved øget solarktivitet øges lyset og kan være i flere farver end "bare" grøn. De kommer ind i atmosfæren som et bælte, omkring nordpolen samt sydpolen, og er der hele tiden, dog kan man kun se dem når der er klar himmel og er mørkt. Dermed er bedste tidspunkt om vinteren. Det stærkeste sted med nordlys, findes omkring 70 grader nord.

Nordlys - Grønland

Fra rummet kan man faktisk se nordlyset som ringe rundt om jordens poler. 
Det er ikke kun i vores planet man kan se nord - og sydlys. De findes også på Mars, Jupiter, Saturn, Neptun og Uranus. 

På Grønlandsk hedder nordlyset "Arsarnerit" og betyder "dem som spiller bold." Vi fik som børn fortalt disse myter, at når nordlyset kom frem, så var det faktisk  vores forfædre som spille bold i himlen med hvalroskranier. Vi fik også fortalt at hvis vi fløjtede efter nordlyset, kunne de komme ned og tag ens hovede, og bruge det som bold! men det tror jeg ikke længere på, da jeg flere gange som barn har leget med ilden og fløjtet efter dem;-) 

Nordlys - Grønland

I Grønland kan man se nordlyset meget klart da vi ikke har så meget bylys i forhold til mange steder i verden. Selv inde i midbyen af Grønlands hovedstad Nuuk, kan man tit se nordlyset. 

Nordlys - GrønlandDen anden aften fyldte vi denne lækre nye Greenland Escape bus, plads til 18 personer, og kørte ud for at jagte nordlyset. Vi startede kl 21, og allerede på vores anden stop, ude ved skiliften begyndte himlen at danse, helt magisk! 

Nordlys - Grønland

Gæster fra rundt omkring i verden, rejser meget langt for at opleve det i ser på billedet foroven. Man glemmer fuldstændig alt omkring sig, og kan ikke andet end at kigge op mod den smukke himmel. 

Hvis i en dag skal på sådan en tur, så husk at klæde jer godt med varmt tøj, så i kan blive ude og nyde det så længe som muligt. Man kan aldrig forudsige hvor og hvornår de kommer frem, så man skal nyde dem mens de er der.