Nuuk - Grønland

Nuuk - Grønland

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

 

Nuuk - Grønland

Nuuk er Grønlands hovedstad og har idag omkring 18.000 indbyggere. Byen vokser virkelig hutigt, og byggerier stopper aldrig.

Byen er delt i tre. Nuuk som er centrum, hvor man finder alle butikker, virksomheder, restauranter, cafeer, byens biograf mm. Det er også den ældre del som ligger der. Så er der Nuussuaq, som blev bygget i 80´erne, som er det i ser på billedet foroven, men det forneden er det nyeste del af byen, og hedder Qinngorput og betyder "bunden af vores fjord."  Det tager ca 20 minutter at kører i bil dertil fra centrum. 

Der går busser hele tiden dagen, indtil midnat. Så hvis man besøger Nuuk kan man betale 16 kr og køre en rundte og se hele Nuuk. 

Nuuk - Grønland

Ude i Qinngorput bygger de på livet løs, de bygger længere og længere ud, og så højt op man nu kan komme til det. Forneden ser i trapper som er bygget på den yderligste del, hvor de skal til at bygge mange boliger oppe bagved. Forhåbentlig har de bil, dem som skal bo helt herude, og kan dermed også slippe for alle disse trappetrin. Hvis ikke, så får man da træning med i købet ;-) 

Nuuk - Grønland

Qiingorput er idag blevet så stor at de også har deres egen lille havn, mens Nuuks havn er blevet opgraderet med en hel ny havn til containerskibene på den anden side af. Dermed er der blvet mere plads til trawlerne, samt de mange krydstogtskibe der kommer om sommeren. Der er også planer om at gøre mere ud af havnen, så det bliver mere turistvenligt. 

Det er også her kyst skibet lægger til, når den er på vej nordpå mod Ilulissat, eller sydpå mod Qaqortoq. Herfra er der kun et kvarter til fods ind til centrum. 

Nuuk - Grønland