Snescooter og skitur i Sisimiut

Snescooter og skitur i Sisimiut

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Sisimiut er en skøn by med 5.500 indbygere, og gør det til Grønlands anden største by. Der er dog stadig stor forskel imellem her og hovedstaden Nuuk, som har op mod 18.000 indbyggere. Sisimiut er stadig lille nok til, at når man går på byens gader, hilser folk på hinanden også selvom de ikke kender den modgående. Man kan som besøgende godt mærke den rolige atmosfære, mere tilstedeværende og afslappet folk.

Der er ikke den store cafékultur, da baglandet ligger lige udenfor døren, og man derfor er meget udendørs. Sisimiut har så meget af byde på, såsom ture på snescooter, hundeslæde, ski, snesko, fantastiske vandreture, sejlture mm. Der er både kultur, historier og natur, og er derfor en destination med mange uforglemmelige oplevelser, både sommer og vinter. 

Snescooter og skitur i Sisimiut

Jeg har besøgt Sisimiut meget om sommeren, når jeg har arbejdet på krydstogtskibe. Dog har jeg også været der i mine barndomsår, flere gange om vinteren, når vi har holdt de grønlandske mesterskaber på alpinski. Sisimiut skilift ligger ca 20 minutters kørsel på snescooter, eller ATV fra byen. Der er også mulighed for at gå eller tage landgren skiene derud. Når man ankommer derud kan man godt forstå hvorfor man har placeret denne skilift netop der. Det er skiparadis her med de smukkeste omgivelser! Jeg kan varmt anbefalde at tage derud, også selvom man ikke skal stå på ski, da scenariet bare er enestående, og atmosfræen er rigtig god iblandt disse udendørs friske sportsmennesker. 

Snescooter og skitur i Sisimiut

Man kan også få et lift fra byen til skiliften på ski, i reb efter en snescooter, som man kan se foroven. Da liften ikke er hel så lang, gør man også ofte det at når skiholdet træner, kan man køre længere ned end hvor liften egentlig starter, og få et lift op til T-lften.

Snescooter og skitur i Sisimiut

Familie og venner tilbringer meget tid her, også selvom det ikke nødvendigvis er alle som er her for at stå på ski, men netop som tidligere nævnt, for den hyggelige stemning som er her i weekenderne. Det er heller ikke det værste sted at få sig en kop kaffe ;-)

Snescooter og skitur i Sisimiut

Inde i byen er der også kommet en børnelift, som har åben i hverdage fra eftermiddag til kl.22 om aften. Her er det nemt for alle at komme til, da det ligger midt i byen. Nogle kan endda gå ud af deres dør, og bogstavelig talt direkte køre fra døren og ned af bakken. 

Snescooter og skitur i Sisimiut

I Sisimiut er en snescooter et godt benyttet fritidskøretøj, som bringer én hurigt og nemt fra ste dtil sted. Dermed er der i denne by over 700 snescootere. Der er også snescooter udlejning, som der er biludlejning, og dermed er det et helt almindeligt syn at der holder én eller flere snescootere udenfor hjemmene.

Snescooter og skitur i Sisimiut

Og det samme gælder arbejdspladsernes og supermarkedernes parkeringspladser, her er der både sneescootere, ATV´er og biler, side om side. 

Snescooter og skitur i Sisimiut