Sol i Grønland

Sol i Grønland

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Mange besøger Grønland for at se og opleve noget helt specielt. Der er også mange skønne oplevelser at hente. 

Der er bla. hundeslædeture, nordlysture, skiture, smukke gletchere og bådture som trækker gæster til landet. Mange kommer også for at vandre ud i den store natur, og for at opleve stilheden. 

Sol i Grønland

Selvom jeg selv er Grønlænder, kan jeg ikke få nok af vores natur! Bare en solnedgang som billedet foroven kan give mig en hel speciel følelse indeni. Det bliver aldrig nogen "helt almindelig hverdagsting", at se solen gå ned, som det nok var, da man var barn.

Med alderen synes jeg personligt, at jeg bemærker mange flere små detaljer i livet, som giver glæde og taknemmelighed. Tror flere kan genkende dette :-) 

Sol i Grønland

De to billeder foroven er taget i marts måned i Sisimiut, da jeg en hel almindelig onsdag aften var til træning i byens træningscenter. Bedre træningsudsigt har jeg nok adrig haft! Det kunne jeg løbe lidt længere på ;-) 

Sol i Grønland

Og så er det blevet forår. 10. april tog jeg dette billede i Nuuk kl 20.30. Dagene bliver længere og, solen står allerede op kl6. Mens billedet forneden er taget 2.november, hvor solen allerede går ned kl16. 

Sol i Grønland

Grønland ligger så langt oppe mod nord, at alle byer og bygder som ligger nord for polarcirklen har midnatssol om sommeren og polarmørke om vinteren.

Syd for polarcirklen er der bare få timer med mørke om sommeren, mens der om vinteren er er færre timer med sol. 

Sol i Grønland

Billedet foroven er taget i Ilulissat, på en midnatssejlads imellem isfjeldene, en sommer. Det er en meget populær tur, og man er ude kl. 22-00:30 midt på sommeren, mens der er midnatsseol. Afgangene begynder ændret til tidligere som man når august måned, og tilpasses solnedgangen.

I Ilulissat går solen ikke ned i 2 måneder, fra 21. maj til 24. juli. og i kan tro det er skønt! Man får mere energi og behøver ikke lige så meget søvn som under vinterens mørke og kolde måneder. 

Sol i Grønland

I ilulissat kommer der mange turister hvert sommer, og er det sted i Grønland som trækker aller flest turister til. Det er også her jeg kommer hvert sommer, og jeg elsker det! Er godt nok født og opvokset i Nuuk, men det er heroppe i isfjeldebyen jeg føler at mit sind kommer hjem til fred og ro. Selvom højsæson kan være lidt hektisk, så er der ikke langt til fjeldet, hvor man kan få den følelse af at være helt alene i verden, og intet andet lyd end isfjeldene som sprækker og fuglene synger. Det er noget helt specielt og fredfyldt. 

Sol i Grønland

I slutningen af sommeren når solen er begyndt at gå ned igen, kommer disse skønne farver frem!

Det er ret hyggeligt når der igen begynder at blive mørkt om aftenen, og man kan begynde at tænde sterinlys igen, og ikke mindst nyde denne slags solnedgange!