Vidste du at der ingen veje er I Grønland, som forbinder by til by eller bygd? Det er der nemlig ikke, men der er dog flere måder at komme rundt på. 

Transport i Grønland

Om sommeren sejler vi rundt, og der er alt fra kystskibet, mindre offentlige transport både, til private både samt joller. Det er en skøn måde at komme rundt på, med den skønneste udsigt og frisk luft lige i hovedet.

Nord for polarcirklen er der endda mulighed for at sejle døgnet rundt med fuld sollys. Deroppe går solen nemlig ikke ned i sommerperioden, midnatssolen. 

 

Transport i Grønland

Når vi skal rundt i byer er det mest biler vi kører rundt i, og når man kommer til mindre steder som kun har krusveje er det mest ATV´er man benytter.

Billedet foroven tog jeg i østgrønland, hvor en familiefar havde sine børn med på tur ude i fjorden. Børnene sad rigtig godt der i kassen, med en skøn udsigt og snacks.

 

Transport i Grønland

Biler kører året rundt, dog med vinterdæk om vinteren.

Nordpå hvor temperaturen falder meget langt i minus graderne, kan bilen kun starte om morgen, hvis man har husket at sætte bilen til stik, så olien ikke fryser til. 

 

Transport i Grønland

Året rundt kommer vi rundt med fly, og i vinterhalvåret kan man ofte komme udfor forsinkelser eller aflysninger pga vores barske natur.

For at komme rundt i landet er det Dash 8 eller helikopter vi kommer rundt med til vejrs. 

 

Transport i Grønland

Om vinteren er det vind og vejr som styrer rejseplanen.

Som i kan se foroven, kan det være lidt svært for nogle joller at komme ud. Dog hjælper man hinanden og indimellem bliver der også benyttet sprængstof, hvis der er for meget is i havnen som spærrer for at bådene kan komme ud. 

 

Transport i Grønland

Vintrene på land, er der både snescooteren, ATV, og endda ATV bus. Det er en super oplevelse, og lidt koldt midt i vinteren. Så hvis du skal prøve dette en dag, så husk hellere at have for meget tøj på end for lidt ;-) 

 

Transport i Grønland

Og så er der selvfølgelig også hundeslæden! Der er intet bedre end at sidde på en slæde, køre derudad, og nyde omgivelserne.

Jeg personligt foretrækker marts måned, hvor det ikke er så koldt længere, og hvor solen er tilbage. Det er en must oplevelse hvis du skal besøge byer nord for polarcirklen, i vinterhalvåret. 

 

Contact Laali