Grønland er et kæmpe land på 2.166.000 km², derfor er der stor forskel fra nord, til syd, og øst til vest.

  
Mange tager til Ilulissat, Sisimiut eller/og Nuuk, som er gode destinationer, men der ligger altså også mange små gemte perler hvis man rejser lidt yderligere. 

Uummannaq - Grønland

Uummannaq betyder "hjerteformet fjeld," og ligger 460 km nord for polarcirklen. Her bor der omkring 1300 indbyggere, hvor det største erhverv er fiskeri.


Det er en hyggelig lille by som blev grundlagt i 1763 som dansk koloni, og man kan stadig se et par gamle tørvehytter midt i byen, som man boede i dengang, som idag er en del af museet.


Det er også her i Uummannaq julemandens hus befinder sig.

Hvis man har  set julekalenderen "Nissebanden," ved man hvad jeg snakker om. :-)    

Uummannaq - Grønland

Niaqornat ligger ikke langt fra Uummannaq. Det er en lille bygd med kun 50 indbyggere placeret i et meget smukt vulkanskabt område.

Man kan sejle herhen i båd eller skib om sommeren, mens man om vinteren kører med snescooter eller hundeslæde. Man kører endda med taxaer på tværs af havisen i vinterhalvåret.

Uummannaq - Grønland

Det er ren kulturel oplevelse at besøge sådan et lille sted. Det er meget isoleret, og oftest er det ældre mennesker og mindre børn man møder på sådan et besøg, da ældre skolebørn tager 8-10. klasse i de større nærliggende byer, og de voksne enten arbejder som fisker/fanger ude, eller pendler til byerne for at arbejde.

F.eks. her i Niaqornat er der kun en lille kiosk, en skole, en kirke og en nedlagt fiskefabrik, dermed er der ikke så mange arbejdspladser. Dog har de et hjem, med meget smukke omgivelse, fredfyldt og fangst af mad lige udenfor døren. 

Billedet foroven tog jeg, da en fanger fra bygden havde fanget en sæl, og var igang med at partere og klargøre til aftensmaden.

Dette var en stor oplevelse for mine gæster fra krydstogtskibet. Det er jo en del af vores kultur, og man spiser samt bruger hele sælen, så entet går til spilde. 

Uummannaq - Grønland

Sælskindet bruger vi til kamikker, og beklædning. Foroven ser i mig i de dragter man kan leje, når man skal ud og sejle eller køre på hundeslæde med World of Greenland.

Om sommeren er der ikke mange som lejer det, men det er muligt, også hvis man gerne have denne oplevelse med i købet ;-)

Dog er det stærkt anbefaldet til vinterbesøgende, hvis man skal på tur, er dette det bedste beklæning, da det både er vindtæt samt vandtæt. 

Få et overblik over ture i Uummannaq her

Contact Laali