Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Laali Berthelsen
By 
Laali Berthelsen
Verified Local

Er du til vandring, frisk luft og smukke udsigter? Så er Grønland lige stedet for dig! 
Vores natur i Grønland er enorm, og bare gå op af det nærmeste fjeld, så får du følelsen af at være helt alene i verden. Ren meditation. 

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Hvis du skal besøge hovedstaden Nuuk, eller allerede er der, så er der rig mulighed for vandreture, selvom man besøger storbyen. Der er både Store og lille malene, Ukkusissat, Quassussuaq mm. 

Billedet foroven er taget på vores Quassussuaq vandretur. Hvis du har et kort over Nuuk, så finder du det mellem lufthavnen og den nye del af byen, som hedder Qinngorput. 

Heroppe fra 450 meters højde, får man udsigten mod Nuuk, fjorden, og kan se langt ud over horizonten. Når man kigger nordpå, ser man også en masse smukke fjeldtoppe, samt Sermitsiaq fjeldet, som er Nuuks kendetegn. 

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

På billedet her kan i se hvor stejlt der er, på en stor del af denne vandretur. Den kan vandres året rundt, og der er en skilift placeret her, som man kan følges langs til toppen.

Det tager ca par timer at gå op, plus minus. Husk at tage noget at drikke med, og endelig også lidt snack eller madpakke, da man nemt kan tilbringe par timer på toppen.

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

For at komme til og fra skiliften, kan man tage bussen mod lufthavnen, med mindre man også er frisk på at gå dette stykke også. ca 1 time fra bymidten. 

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Sermitsiaq, som jeg nævnte lidt tidligere kan ses i baggrunden på billedet forneden. 

Der er 13-15 km fra Nuuk til Sermitsiaq, og der er også mulighed for at vandre op af dette fjeld, dog skal man sejles det første stykke. Byens avis er navnkaldt efter fjeldet her. 

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Om vinteren er der åben i skiliften, og her har man mulighed for at leje ski, snowboard samt udstyr. Der er også en kantine, hvor man kan købe lidt mad og drikkelse. 

Vandretur - Quassussuaq, Nuuk

Skibakken begynder at tå så småt op fra midt marts, men det er også sjovt for nogle, som ses forneden.
Denne tid er året er den bedste, synes jeg personligt, da der ikke er så koldt længere, og stadig er sne, og ikke mindst er solskindstimerne længere.