Lidt om mig og om mit liv i nuuk

Lidt om mig og om mit liv i nuuk

Malu Knudsen Olsen
By 
Malu Knudsen Olsen
Verified Local

Lidt om mig og om mit liv i nuuk

Hej mit navn er Malu. Jeg er født og opvokset i Nuuk, og jeg er 14 år. Jeg går i skole i Atuarfik Hans Lynge.

Jeg elsker at bo i Nuuk fordi man bor så tæt på naturen. I min fritid er jeg tit sammen med mine venner.  

Jeg kan bedst lide sommeren, fordi der laver mine venner og jeg mange sjove ting som fx være ude ved fodboldbanen, bade i elven, eller tage ud på telttur uden nogen voksne.

Hvert år tager mig og min familie til min bedste forældres gård Sillisit, vi flyver eller sejler der hen, med vores egen båd. Når vi sejler tager det to dage eller hvis vi har været rigtig heldige er det kun en dag.

Lidt om mig og om mit liv i nuuk

Om vinteren elsker jeg at stå på ski sammen med min storesøster Niviaq som er 18 år.

Noget af det bedste ved vinteren er når det stormer rigtig meget, så man næsten ikke kan se ud. Jeg syndes det er sjovt fordi, man kan tage i skole og der næsten ikke er kommet nogen, så hygger man med de få der er kommet og ser film eller lege i hallen, sammen med nogen fra de andre klasser.

Vi lavede også engang en hule med kæmpe store puder og borde i klassen og så hyggede vi bare der inde. Når jeg ikke er sammen med mine venner kan jeg godt lide at tegne, male, spille floorball eller spille klaver, men jeg vil også rigtig gerne lære at spille guitar.

Lidt om mig og om mit liv i nuuk

Min familie er grønlandsk talende og jeg lærte dansk da jeg var i børnehave, så jeg kan begge sprog flydende nu. I 2017 begynde jeg at læse engelsk og mine idoler taler engelsk, så jeg har lært at læse og forstå jeg har det bare svært med at udtale ordene.

I 2017 var jeg på ferie med min forældre og min søster til Venedig, som ligger i Italien. Det var rigtig sjovt, vi prøvede mange ting som fx en gondol, sejle med vandbusserne og vi var i stranden. Vores hotel var tæt på Markuspladsen så vi besøgte også Markuskirken. Det sted vi var i, var der ikke nogen biler og der var kun smalle gå veje og mange broer.

Lidt om mig og om mit liv i nuuk

I maj kommer jeg til at rejse med mine klassekammerater til Barcelona. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi kommer til at være i tivoli og vi skal bo på et sportshotel. Vi har arbejdet så hårdt på studieturen, så jeg glæder mig også til at slappe af, når vi kommer tilbage.

I sommerferien skal min mor, søster og jeg til min bedsteforældres hus også seks dage efter skal vi til Sri Lanka. Når vi er i Sri Lanka skal vi have vores egen chauffør som skal køre os rundt, men jeg ved ikke om det kommer til at gå godt fordi jeg får så let køre syge.

Lidt om mig og om mit liv i nuuk