Hvad er din drøm?

For mange er at se nordlyset danse på himmelen et stort ønske -og for en god grund.

Gennem Guide to Greenland er det muligt at booke en række spændende nordlysture.

Oplev nordlyset på første række fra Inuk Hostels

I Nuuk har du mulighed for at overnatte på Inuk Hostels, der ligger lige udenfor Nuuk. Her i midten af naturen, uden lysforurening, er det muligt at have første parket til det imponerende fænomen. Samtidig er alene udsigten over halvøen ved Qernertunnguit og Sermitsiaq, Nuuks vartegn, et unikt syn.

Dette kan blive din udsigt mens du er på Inuk Hostels

Inuk Hostels er en lille hytteby med 4 hytter bygget i den stil man normalvis ville finde i Nordgrønland + et fælleshus, der indeholder en café og konferencefaciliteter. Hver hytte har sit eget tema der er sæl, isbjørn, rensdyr og moskusokse. Det er ikke vild luksus, men der er alt man har behov for og det er hyggeligt og hjemmeligt.

Hytterne er bygget i Uummannaq stilen

Tre af hytterne har 4 rum med hver to senge. Det sidste har kun to rum. Alt i alt er der derfor plads til op til 26 gæster på Inuk Hostels. Det er derfor også et attraktivt sted for skoleklasser der skal på lejrtur eller studerende, der i en kortere periode besøger Nuuk. I hver hytte er der et fælles badeværelse og der er en fælles stue med et mindre køkken velegnet til lettere madlavning.

Velkommen til Inuk Hostels

I fælleshuset finder man Café Inuk. Hver tirsdag - søndag serveres der mad lavet med nogle af alle de fantastiske grønlandske råvarer. Menuerne er årstidsbestemte, men der er til tider rensdyr og moskus på menuen. Hele året igennem finder man både fisk og skaldyr på menuen, da dette er tilgængeligt hele året.

Mange lokale kommer og spiser i ceféen of fra tid til anden er der også kulturelle arrangementer i Café Inuk. Det kan være koncerter, teater, foredrag eller lignende. Nogle gange kan caféen være lukket grundet selskab eller fordi virksomheder har booket faciliteterne til møder eller workshops.

Man kan på ingen måde langtidsplanlægge hvornår det er muligt at se nordlyset. Det skal dog siges at vi i Nuuk ser nordlyset temmelig ofte. Hvordan det optræder og hvor kraftigt er dog meget forskelligt og kan skifte fra det ene øjeblik til det andet. Som en tommelfingerregel ser vi nordlys i Nuuk fra midten af september indtil slutningen af maj. De bedste nordlys plejer vi at se fra december indtil slutningen af april.

Vi ses i Nuuk!

Verified locals on Guide to Greenland can get free travel services to review.  This is a product feature of Inuk Hostel

Contact Toke