Hvem vi er

Vi er en grønlandsk virksomhed med base i Nuuk, som brænder for at dyrke turismen i Grønland på en bæredygtig måde.

For os betyder bæredygtighed:

  1. effektiv brug af transport og ressourcer. I stedet for at sende (eller skulle annullere) to halve ture afstand, forsøger vi at konsolidere turene, når det er muligt. Det giver os mulighed for at minimere vores indvirkning på miljøet og samtidig sikre, at alle vores gæster får glæde af deres arktiske oplevelse. 
  2. respekt for naturen. Intet er grønnere end at vandre eller rejse via hundeslæde i Grønland – så længe vi ikke efterlade spor. På alle vores ture vi for, at vi bærer alt vores affald til bortskaffelse, når vi kommer tilbage til byen.
  3. respekt for grønlandsk kultur. Grønland er fuld af små bosættelser og bygder i spektakulære naturlige omgivelser. Vi mener, at turistindustrien skal vokse på en respektfuld måde, der tilgodeser disse samfund og med en infrastruktur, der har minimal indvirkning på vores skrøbelige arktiske økosystemer (her tænker vi hellere på små miljøhytter, der drives af grøn energi – snarere end store hoteller, spredt langs kysten).

Tag ikke fejl. Vi ønsker, at rigtig mange mennesker besøger os i Grønland! Vi elsker at vise dette smukke land frem, og det er afgørende for Grønlands forsatte økonomiske udviking. Vi vil dog gerne undgå, at turisme dominerer den unikke natur – og kulturelle arv i Grønland. 

Hvad vi gør

Hver by i Grønland læner sig op ad et smukt landskab, og de fleste byer har også deres eget imponerende fjordsystem. Derfor har vi gjort det til vores mission at „åbne hele Grønland op for hele verden“ og fremhæve de turistmuligheder, der er i de mindre kendte dele af Grønland. Det gør vi for at sikre, at visse destinationer ikke overbelastes og det er en vigtig del af vores plan for, hvordan man kan øge tursimen bæredygtigt. 

Til dette formål byggede vi Guide to Grenland – en online informations- og salgsplatform, der giver dig mulighed for at finde, sammensætte og booke dine oplevelser fra hele Grønland på forhånd fra hvor som helst i verden.

Vi samarbejder med alle involverede i den grønlandske turistindustri – fra den lokal fisker og jæger, der ikke har et websted eller en Facebook-side, til de store rejseselskaber, der har deres egen etablerede tilstedeværelse på nettet. Uanset om du er på udkig efter en altomfattende oplevelse, hvor alt er taget hånd om, eller du gerne vil have fleksibilitet til at selv booke fly, indkvartering og hver enkelt oplevelse for sig selv – har vi alt på vores portal.

For at sikre en god besøgsoplevelse kræver vi rettidig levering og kvalitet fra alle vores rejsearrangører. Så kan du være sikker på, at du vil være i gode hænder, uanset hvilken tur du vælger. Af denne grund kan du ikke se navnet på en aktuelle udbyder på nogen af vores ture. Dette medvirker til en retfærdig og bæredygtig fordeling af besøgende blandt de forskellige operatører (store som små) udelukkende baseret på beskrivelse af deres tur. Så helt grundlæggende skal du bare vælge de ture, som appellerer mest til dig, så vi tager os af resten.

Hvis du har brug for at foretage ændringer i din rejse, er vi lokalt forankret i Grønland og er klar til at hjælpe og koordinere med rejsearrangør, med kort varsel. Vores mål er at tage al stressen ud af planlægningen og din ferie – og give dig den bedste mulige service.

Vores hold

Vi er et lille team af grønlandske og andre nationaliteter, der bruger engelsk som vores forretningssprog. Vi elsker selv at udforske Grønland og har rejst i alle hjørne af denne store og dejlige ø. Vi ser frem til at dele vores lokale viden og entusiasme med dig. 

Start din planlægning ved at læse vores „Ultimative Guides“ for de fleste af byerne i Grønland. Dette hjælper dig med at finde ud af, hvor du vil hen, hvad du vil gøre, og hvordan du får mest muligt ud af dit besøg i vores fantastiske land.

Vi ser frem til at byde dig velkommen her snart!

Liv Cortzen

Studentermedhjælper

Jeg er født i Nuuk, og er opvokset både her og i Ilulissat. I Ilulissat har jeg kørt med hundeslæde, og vi tog tit ud at sejle til familiens hytte, fiskede og gik på jagt efter sæler eller rensdyr. I Nuuk er det mere cafeliv og shopping. Jeg har også boet i Danmark tre år, og elsker at rejse med min familie, til forskellige lande. I min fritid kan jeg godt lide at træne, og se med mine venner.

Iluuna Heilmann

Booking Supervisor og Turarrangør

Jeg er født og opvokset i Grønland, og selvom jeg oprindeligt kommer fra Maniitsoq, kalder jeg Nuuk mit hjem. Der er virkelig ingen andre steder i verden, der kan sammenlignes med dette! Jeg nyder alt hvad der sker udendørs og bruger mine udforskninger af Nuuk-fjorden til at give mig inspiration til min skrivning og fotografering. 

Inesa Matuliauskaité

Salgs- og marketingschef

Jeg er oprindeligt fra Litauen, men arbejdede med turisme i Ilulissat i tp år, før jeg flyttede til Nuuk. Min passion for at rejse og fotografere gør Grønland til det perfekte sted at være – her kan du virkelig ikke tage et dårligt billede! Jeg håber også en dag at blive ejer af mit eget grønlandske slædehundehold.

Laali Berthelsen

Lokal blogger og guide

Jeg er en Nuummioq (person fra Nuuk), der elsker at rejse. Mit primære job er som guide og tur guide, hvor jeg arbejder overalt i Grønland om sommeren. Jeg elsker at vise mit fantastiske land til besøgende fra udlandet!

Rasmus Krøigaard

Digital markedsføring

Jeg kommer fra Danmark og har en stor interesse i vandring, skrivning og et vildt og øde landskab, hvorfor Grønland er det ideelle sted for mig. Mit fokus er at vise verden alle de fantastiske oplevelser, som Grønland har at byde på.

Mads Nordlund

CEO og stifter

Jeg har arbejdet med udvikling af turisme i Grønland i næsten 30 år og elsker at vandre, sejle og være ude i vildmarken i dette smukke land. Mit mål er at støtte små lokale rejsearrangører ved at gøre det lettere for Internationale gæster at komme i kontakte med dem.